Vervoer

Door Jan Herman, 28 september 2022

Soms kan je niet zelf op het werk komen. Dat kan door verschillende medische redenen gebeuren. Als je been gebroken is, of je net een kijkoperatie in de knie hebt gehad, dan is het duidelijk. Maar het kan bv ook bij een tennisarm of bij bepaalde medicijnen het geval zijn.

Tip: krijg je medicijnen met een gele sticker, kijk dan even op Rijveiligmetmedicijnen.nl. Hier kun je kijken hoe lang je met medicijnen niet mag autorijden. Vaak is dat korter dan je denkt. Voor werken met machines kan je meestal dezelfde tijd aanhouden, omdat het vaak met concentratie te maken heeft.

Steeds vaker kan je dan thuis werken, maar soms moet je toch naar het werk. Er zijn dan verschillende opties. Soms kan het Openbaar Vervoer, maar met een blessure kan dat nog best lastig zijn. Ook als je op meerdere plekken op een dag werkt, lukt dat vaak niet.

Je kunt dan altijd kijken of je (of je werknemer) met een collega mee kan rijden. Soms is een taxi, vergoed door de werkgever een optie.

Een andere interessante optie kan zijn het inhuren van een privéchauffeur. Deze rijdt in de eigen auto (van jezelf/werknemer) en brengt je waar je moet zijn. Je betaalt een bedrag per uur (normaliter voor rekening werkgever). Zelf heb ik er ook een paar weken gebruik van gemaakt na een gebroken sleutelbeen, en dat beviel goed.

Er zijn 2 bij mij bekende opties:

Een werkgever is overigens niet verplicht dit vervoer te regelen of te betalen, maar het kan de re-integratie versnellen en het betekent in ieder geval dat een werknemer nog productief kan zijn.